Bøger om kaffe
Grundbog i god Kaffe
af Coffee Collective
Ny revideret udgave af “Grundbog i god kaffe” med den seneste kaffeviden, nye fotos & illustrationer +10 nye opskrifter.
Coffee Collective viser rundt i et kaffeunivers, hvor forskellen på en kop kaffe og en god kop kaffe er lige så stor som på et glas generisk papvin og en flaske naturvin fuld af nuancer.
Fra bondens arbejde med råkaffen overristerens forædling af bønnerne, tilvbaristaens brygning i kaffebaren eller hjemme i køkkenet, er det smagen i den færdige kop, der er i fokus.
I bogen får du den seneste viden inden for emnerne: At smage på kaffe. Hvad betyder dyrkningen forsmagen? Bæredygtighed i kaffens verden. Hvordan får du den gode smag frem i professionel ristning og i hjemmeristning? Baristaens værktøjskasse. Samt 20 stk. trin-fortrin-opskrifter på alt fra aeropress til filterkaffer og espresso.
Lær desuden at steame mælk, hælde latte art og meget andet.
Kaffe
af Caroline Darbonne & Sylvie Girard
Tag på en rejse rundt i kaffens fascinerende verden.
Det tager mere end ét menneskeliv, hvis man vil opnå et virkeligt kendskab til denne subtile verden og lære at genkende og skelne mellem de tusinder af forskellige smage og dufte, der findes i denne drik.
Kaffens tid er kommet, fuld af traditioner, hekserier og eventyr.
Rejs ud, alene, eller sammen med venner, og stift bekendtskab med kaffens geografi, i Afrika, i Sydamerika, og i Mellemøsten.
Denne bog får du viden om de mange forskellige kaffesorter og de enkelte landes ritualer. Bliv inspireret af klassiske og eksotiske opskrifter på brygning og 20 retter, hvor kaffe indgår, og tag med på en tur rundt i Afrika og Sydamerika.
The World Atlas of Coffee
– From beans to brewing – coffees explored, explained and enjoyed
af James Hoffmann
Kaffe har aldrig været bedre eller mere interessant, end den er i dag. Kaffeproducenter har adgang til flere varianter og teknikker end nogensinde før, og vi som forbrugere kan dele denne ekspertise for at sikre, at den kaffe vi drikker, er den bedste vi kan finde.
Hvor kaffen kommer fra, hvordan den blev høstet, ristningsprocessen og det vand, der bruges til at lave brygget, er blot nogle få af de faktorer, der påvirker smagen af det, vi drikker. Stjernebarista og kafferister James Hoffmann undersøger disse nøglefaktorer, idet han ser på kaffevarianter, indflydelsen af geografi, hvordan det høstes og forarbejdes, de anvendte ristemetoder til den måde, hvorpå bønnerne brygges.
How to make the best coffee at home
af James Hoffmann
Vi forventer alle at kunne købe en fremragende kop kaffe fra de mange fremragende kaffebarer. Men hvad med den kaffe, vi laver derhjemme – burde det ikke kunne være lige så godt? Kaffeekspert James Hoffmann driver Square Mile Coffee, ligesom han skaber ekstremt informative og populære udstyrs- og kaffeanmeldelser til sine YouTube- og Instagram-kanaler. I sin seneste bog demonstrerer han alt, hvad du behøver at vide for at lave konsekvent fremragende kaffe derhjemme, herunder: hvilket udstyr der er værd at købe, og hvad der ikke er. Hvordan man maler kaffe – det grundlæggende i brygning til alt større udstyr. Forstå kaffedrikke, lige fra cortado til latte og den perfekte espresso.